Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng

Tillgänglighet

link down

Här hittar du information om tillgänglighet på Skellefteå museum. Vid frågor är du varmt välkommen att ringa Kundtjänst Skellefteå kommun på 0910-73 50 00.

MAN – Museum Anna Nordlander – finns sedan hösten 2021 i Sara Kulturhus. För information om tillgänglighet i Sara Kulturhus – Läs mer här

Skellefteå museum (huvudbyggnaden)

Ramp utanför huvudentrén. Hiss till kansli, utställningar och faktarum finns på entréplan. Där finns även toalett anpassat för personer med funktionsvariationer, samt skötbord.

Hörselslinga
Hörselslinga finns i Nordanåteatern och hörsalen. Däremot finns ingen i Nordanå bar och café, men där finns istället möjlighet att koppla in en portabel hörslinga. Kontakta caféet för hjälp.

Gratis internet
I huvudbyggnaden på Nordanå finns öppet nätverk. Prata med de som arbetar i receptionen om du behöver hjälp att koppla upp dig.

Den pedagogiska ytan Köket
Köket är en öppen verkstad för barn i alla åldrar i vuxet sällskap. Du hittar Köket en trappa upp vid utställningshallarna. Särskilda aktiviteter tillsammans med pedagoger annonseras under kalendarium på startsidan skellefteamuseum.se

Hiss
Hiss finns tillgänglig i den inre trapphuset. Vägbeskrivning om du kommer via ingången “Skellefteå museum”: sväng höger genom caféet. Sväng sedan vänster. Hissen finns i trapphuset.

Storsia
Tillgänglighet i utställningen Storsia (länk)

Toaletter
Handikapp toalett samt övriga toaletter finns vid foajén på bottenvåningen innanför caféet.

Skötbord
Finns på toaletter på bottenvåningen. Det skötbord som finns utanför Barnsia är tillägnat av- och påklädning för de minsta.

Skyltning
Begränsad skyltning i huvudbyggnaden.
Här finns en förklaring vad du hittar i Skellefteå museums lokaler:
Bottenvåningen: Reception, Forskarrum Nordanå, toaletter, skötbord.
Våning 1: Barnsia, korridoren Lilla museet, tillfälliga utställningar, Hålla hus, Köket.
Våning 2: Storsia, – en lokalhistorisk utställning.

Eget fika

Du är välkommen att ta med eget fika till teaterfoajen en trappa upp utanför Nordanåteatern. För allas trevnad påminner vi dig om att städa efter dig.

Parkering

Många barn vistas i området. För din egen och andras säkerhet – hjälp oss att hålla undan biltrafik inom friluftsområdet. Vi hänvisar till parkeringar utanför huvudbyggnaden och Nordanåområdet.

Parkeringsplatser finns direkt till vänster vid infart från allén (öster).  Till höger, närmast Nordanåteatern, ligger handikapparkeringen. Övriga anvisade platser finns på Kyrkstadsvägen, Nordanå, Storgatan, Nordlandergatan och Seminariegatan.

Lanthandeln

Ramp finns vid ingång, men begränsad framkomlighet inomhus. Toalett anpassad för hjulburna och personer med funktionsvariationer. Inget skötbord.

Stackgrönnans båtmuseum

Stor och rymlig parkering i nära anslutning. Lokalerna är anpassade och tillgängliga för rörelsehindrade. Toalett anpassad även för personer med funktionsvariationer samt hjulburna, finns i intilliggande Café Kajutan.

Berätta för oss

Vi vill gärna veta vad du tycker om tillgängligheten i museets lokaler på Nordanå samt i filialerna. Mejla dina tankar och funderingar till post@skellefteamuseum.se.