Skip to Content Skip to Homepage
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng
link down

Tillgänglighet

Här hittar du information om tillgänglighet på Skellefteå museum och Nordanå. Vid frågor är du varmt välkommen att ringa Skellefteå kommuns kundtjänst på 0910-73 50 00.

 

Nordanå (huvudbyggnaden)

Ramp utanför huvudentrén. Hiss till kansli, utställningar och faktarum finns på entréplan. Där finns även handikapptoalett med skötbord.

Hörselslinga
Hörselslinga finns i Nordanåteatern och hörsalen. Däremot finns ingen i Nordanåcaféet, men där finns istället möjlighet att koppla in en portabel hörslinga. Kontakta informationsdisken vid caféet för hjälp.

Gratis internet
I caféet finns öppet nätverk för internet. Prata med de som arbetar i informationsdisken om du behöver hjälp att koppla upp dig.

Köket
Köket är en öppen verkstad för barn i alla åldrar i vuxet sällskap. Du hittar Köket på plan 2 vid utställningshallarna.

Parkering

Tänk på att det är många barn i området. För din egen och andras säkerhet – hjälp oss att hålla undan biltrafik inom området. Vi hänvisar till parkeringar utanför Nordanå. 

Parkeringsplatser finns direkt till vänster vid infart från allén (öster).  Till höger, närmast Nordanåteatern, ligger handikapparkeringen.

Fri parkering (2 timmar) gäller med p-passet på vissa platser, men kolla upp på parkeringsautomaterna för säkerhets skull.

Vid behov finns parkeringshuset Ekorren, parkeringsplatsen i Bonnstan samt andra p-platser efter Kyrkstadsvägen och Storgatan.

 

Lanthandeln

Ramp finns vid ingång, men begränsad framkomlighet inomhus. Handikapptoalett.

 

Stackgrönnans båtmuseum

Stor och rymlig parkering i nära anslutning. Lokalerna är anpassade och tillgängliga för funktionshindrade. Handikapptoalett finns i intilliggande Café Kajutan.

 

Berätta för oss

Vi vill gärna veta vad du tycker om tillgängligheten i museets lokaler på Nordanå samt i filialerna. Mejla dina tankar och funderingar till post@skellefteamuseum.se.

Back to Top