Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng

Barnsia

EFTER 29 SEPTEMBER UPPHÖR BOKNINGEN AV BARNSIA OCH VI VÄLKOMNAR ALLA IGEN!

Barnsia är öppet för förhandsbokade besök. Du bokar längre ner på denna sida.
Förskolegrupp? Onsdagar är reserverade åt förskolegrupper, ta kontakt med museipedagogen katarina.aman@skellefteamuseum.se (070-827 20 61) för att boka tid.

Om Barnsia

Barnsia ger den lilla människan en ingång till kulturen, både ur ett lokalhistoriskt perspektiv men också som ett verktyg till att väcka hennes nyfikenhet för lärande med leken som medel. Vi vill bygga upp en värld där barnet kan utforska förutsättningarna som fanns för människor som tidigt var boende eller bosatte sig i vår region. Djurhållning, jordbruk och den livsviktiga utvinningen av naturtillgångarna; träet och gruvorna.

Vår vision är att skapa en plats där de minsta barnen kan ta till sig kulturarvet med alla sina sinnen och där människor kan umgås, leka och lära över generationernas gränser.

Namnet Barnsia bygger på dialekt (Bonnska) och betyder i detta sammanhang “barnsidan” eller “barnområdet”.

Särskilt bokningsförfarande Barnsia

• I Barnsia är alla välkomna, men inte på samma gång
För allas trevnads skull och för att undvika trängsel får du endast nyttja Barnsia om du bokat i bokningsverktyget via denna sida.

• En timme per sällskap och dag
För att så många som möjligt skall kunna ta del av Barnsia och samtidigt få tid till att utforska sin lokalhistoria får du och ditt sällskap boka max en timme om dagen.

• I Barnsia får max 5 personer vistas samtidigt

• Dubbelbokning är inte möjligt
Det vill säga: varje bokning är unik och olika sällskap ska inte vistas i Barnsia tillsammans.

• Om du inte bokat
Av respekt för andra och som ett led att minska smittspridning ska du inte nyttja Barnsia om du inte bokat. Gå inte in även om det bara finns tre personer i lokalen eller om du tycker det ser tomt ut. Boka istället en tid som passar just dig och ditt sällskap!

• Avboka din tid vid förhinder
Självklart avbokar du din tid om du får förhinder så någon annan kan få glädjen att nyttja Barnsia.

• Hjälp Sia att städa
Barn och föräldrar hjälper givetvis Sia att städa och lägger tillbaka allting på anvisat ställe (se schemat i utställningen).

• Måndagar och onsdagar är inte bokningsbara för allmänheten
Måndagar är museet stängt och onsdagar är förbehållet för förskolor, för att boka kontakta museipedagogen katarina.aman@skellefteamuseum.se (070-827 20 61)

Boka ditt besök i Barnsia

 • Please enter a number from 1 to 5.
 • September 2021

  Mån Tis Ons Tors Fre Lör Sön
  1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30

  September 30, 2021

Kolla gärna i din skräppost om du inte fått bokningsbekräftelse via den mejladress du skrivit in.

Säkerhet

En certifierad besiktningsperson har sett över lekmiljön Barnsia. Lek- och lärmiljön är anpassad för barn 0-6 år, det innebär bland annat att material, mått och höjder är anpassade upp till 6 år. All lek sker under föräldrars uppsikt. Har du äldre barn med dig i tillägg till de yngre, påminn de äldre barnen att de är förebilder för de mindre barnen och att de ska leka varsamt.