Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng
link down

Tillgänglighet i utställningen Storsia

Utrymme och svängrum
Alla utrymmen i utställningen Storsia är anpassade så att hjulburna ska ta sig fram. Ifall du önskar sätta från dig exempelvis barnvagn så finns det en barnvagnsparkering finns utanför lek- och lärmiljön Barnsia på andra våningen.

Hiss
Det finns hiss som tar dig till alla våningar på Nordanå. Vägbeskrivning om du kommer via porten “Skellefteå museum”: Hissen hittar du om du går in till höger genom caféet. Sväng sedan vänster till det andra trapphuset.

Ljud
Du kan koppla din hörslinga direkt till ljudduscharna som finns i utställningen. Ljudduscharna finns vid starten av varje tidsperiod och har en röd sittdyna. Allt ljud i utställningen ska vara anpassad till lagom nivå och inte ha störande ljud som krockar med andra ljud i utställningen.

Text
Texten som finns på skyltarna är skrivna i klartext och anpassade till årskurs 5. Har du som besökare speciella behov och önskar något förklarat ytterligare, vänligen kontakta receptionen.

Språk
Utställningens texter nås på ett trettiotal språk via hemsidan. Har du en smartphone så kan du översätta med hjälp av Google-knappen som du hittar uppe till höger via skellefteamuseum.se

Guidade anpassade turer
Du kan alltid kontakta receptionen (LÄNK) för att boka en guidad tid i utställningen.

Ta en titt i utställningen via Google maps (LÄNK)