Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

Var med och bygg Julstaden!

Regionen växer så det knastrar! Det vill vi hylla med pepparkakshusutställningen Julstaden! Gör ett pepparkaksbygge hemma och lämna in till museet så bygger vi en julstad tillsammans.

Ingen anmälan krävs, du hämtar din byggplatta i foajén Nordanå från och med 19 oktober.

Var med och bygg Julstaden 2021!

Vill du bidra med ett pepparkaksbygge till utställningen Julstaden 2021?

Såhär gör du:
1. För att vara med behöver du hämta en byggplatta i foajén Nordanå mellan 19 oktober och 7 november.
2. Därefter åker du hem och bygger ditt pepparkakshus i lugn och ro. Det enda kravet är att ditt pepparkaksbygge ska hålla sig inom ramen för byggplattan, annars är det bara att forma fritt från din fantasi! Kanske ett rakt hus, ett snett hus eller en koja? Och ja, du kan använda limpistol.
3. När du byggt klart ditt hus lämnar du in den hos oss en trappa upp på Skellefteå museum, till lokalen Köket.
Vi håller öppet för inlämning under 16 november kl. 10-19 och 17-21 november kl. 10-16.

Efter att vi fått in era pepparkakshus skapar vi utställningen Julstaden som öppnar 28 november kl. 10.00 med en workshop för alla åldrar mellan kl. 10-15. Välkommen!