Skip to Content Skip to Homepage

Var med och bygg Julstaden!

Skellefteå växer. Norrbotniabanan, kulturhus och nya bostäder bland annat. Det vill vi hylla med pepparkakshusutställningen Julstaden! Gör ett pepparkaksbygge hemma och lämna in till museet så bygger vi en julstad tillsammans!

Du anmäler dig genom att fylla i formuläret längre ner.

Du anmäler dig genom att fylla i formuläret längre ner.

Var med och bygg Julstaden 2019! Anmälan öppen

Vill du bidra med ett pepparkaksbygge till utställningen Julstaden 2019?

Såhär gör du:
1. För att vara med behöver du först anmäla dig via formuläret nedan!
2. Sen kommer du hit till Nordanå och hämtar en byggplatta vid informationsdisken. Plattan finns i flera olika storlekar.
3. Därefter åker du hem och bygger ditt pepparkakshus i lugn och ro! Det enda kravet är att ditt pepparkaksbygge ska hålla sig inom ramen för byggplattan, annars är det bara att forma fritt från din fantasi! Kanske ett rakt hus, ett snett hus eller en koja? Och ja, du kan använda limpistol.
4. När du byggt klart ditt hus lämnar du in den hos oss på plan 1, Skellefteå museum, Nordanå. Ta hissen – tryck knapp 2 (inre panelen).
Vi håller öppet för inlämning vid två tillfällen:
Tisdag 19 november kl. 10 –19
Söndag 24 november kl. 10 –16

Efter att vi fått in era pepparkakshus skapar vi utställningen Julstaden som öppnar den 1 december 2019 kl. 13.00. Välkommen!

Anmälan Julstaden

• Var med och bygg!

Skellefteå växer. Norrbotniabanan, kulturhus och nya bostäder bland annat. Det vill vi hylla med pepparkakshusutställningen Julstaden! Gör ett pepparkaksbygge och lämna in till museet så bygger vi en Julstad tillsammans! Anmäl dig här och hämta en platta här på Nordanå som du sedan skapar ditt bygge på.