Skip to Content Skip to Homepage

Forskarrum Nordanå, stängt tills vidare

Forskarrum Nordanå håller stängt tills vidare i enlighet med myndigheters beslut om minska smittspridning av Coronavirus och Covid-19.

Program i Forskarrum Nordanå vår 2020

Släktforska på tisdagskvällar!
Tisdagar kl.16-20 håller Föreningen för Skelleftebygdens släktforskare, FSS, öppet i Forskarrum och erbjuder dig hjälp med släktforskning. Är du intresserad av att släktforska med DNA ordnas särskilda Släktforska/DNA-träffar. Se programmet här under för mer information.

Tisdag 17 mars kl. 18
Jag minns… arbetet, forskning, föreningsliv. INSTÄLLT!

Arr. Skellefteå museum

Tisdag  17 mars kl. 18-20
Släktforska/DNA-träff. INSTÄLLT!
Träffas under enkla former, lär av varandra, utbyt erfarenheter och släktskap. Ta med egen dator för DNA-träff.

Arr: Skelleftebygdens släktforskare

Söndag 22 mars kl. 12-16
Workshop: Det sitter i väggarna. INSTÄLLT!

Tisdag 24 mars kl. 18
Boken om Hökmark av Anund Lindholm. INSTÄLLT!

Skriften som berättar om Hökmark mellan åren 1600-2000 presenteras av brodern Erik Lindholm. Byns befolkning visas med många äldre personfoton och berättelser om bybor.
Arr. Skellefteå museum

Lördag 28 mars
SläktforskarLAN – INSTÄLLT!

Arr. Skelleftebygdens släktforskare, Skellefteå museum, Studieförbundet Vuxenskolan

Tisdag 31 mars kl. 18
Gamla socknebor – 80 år senare kommer boken! INSTÄLLT!
Birgitta Burman och Ulf Lundström om arbetet med Gustaf Renhorns artiklar om landsbygdsbor i 1800-talets Skellefteå.
Arr. Skellefteå museum, Skellefteå hembygdsförening

Tisdag  7 april kl. 18-20
Släktforska/DNA-träff. INSTÄLLT!

Arr: Skelleftebygdens släktforskare

Tisdag 21 april kl. 18.00
Finnforsrövarna – ett krönikespel. INSTÄLLT!
Lil Hjertström som skrev och regisserade teatern, spelad i bl.a Boliden 1971 och 1972, berättar mer om en sagolik historia.

Arr. Folkrörelsearkivet i Västerbotten i samarbete med studieförbundet Bilda.

Tisdag 28 april kl. 18.00
Finnforsrövarna – myt och sanning? INSTÄLLT!
Ulf Lundström berättar mer om källorna, myterna och vad historien kan berätta om historiska dokument, sägner och verklighet. Kan vi veta om getarflickan Gunilla verkligen levt?

Arr. Skellefteå museum, Folkrörelsearkivet i Västerbotten

Tisdag 19 maj kl. 18-20
Arkivkväll — hur bevarar du  din förening. INSTÄLLT!
Om att bevara och ordna för framtiden. Hur göra med alla dokument, foton, urklipp, filmer och digitalt material? Mer information på folkrorelsearkivet.se

Arr. Folkrörelsearkivet i Västerbotten i samarbete med studieförbundet Bilda.