Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng

Är det svårt att släktforska?

Om du vill börja släktforska är det viktigt att ta reda på när dina föräldrar (eller mor- och farföräldrar) föddes, när de gifte sig eller dog. Det är också en fördel att veta vilken församling de då tillhörde. Har man dessa uppgifter går det lättare att komma vidare i släkthistorien.

Många kan komma så långt tillbaka som till 1600-talet när de släktforskar. Lagen om att kyrkan skulle föra kyrkoböcker kom 1686. I vissa fall kan man komma tillbaka till skattläggningen på 1500-talet. Hur långt du kommer beror på vad dina förfäder har haft för sig och om arkivmaterialet har bevarats och inte förstörts genom till exempel en brand.

Sök släktingar som varit soldater

Många av våra besökare är intresserade av att hitta information om soldater och olika kompanier. Soldater finns registrerade i militära handlingar som generalmönster- eller kompanimönsterruller. I de rullorna finner man en del andra uppgifter än de som finns i kyrkobokföringen.

I Forskarrum Nordanå finns det alltid någon som kan hjälpa dig. Att släktforska och använda Forskarrum Nordanå är gratis!