Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng

Maria Larsson f. 1986

Inläsningen finns som text längre ner

Maria Larsson växte upp i Hemmingen, Norsjö. Hon har studerat kulturgeografi och projektledning. 2008 flyttade hon till Malå och 2014 började hon arbeta som verksamhetsansvarig för Kultur och handläggare på Malå kommun. Marias uppdrag i Malå kommun är brett och spänner över näringslivs- och landsbygdsutvecklingsfrågor till ansvar för bland annat kulturskole- och biblioteksverksamhet.

Inläsning

Oj, så spännande det är med utvecklingen som sker i Skellefteå och wow så spännande det är med utvecklingen som sker här i Malåbygden just nu. Det finns en värld och händelser i den påverkar vår vardag och de platser vi valt att leva våra liv på och just nu så händer det mycket här hos oss längst med Skellefteälvens fåra. Fränt!

Att det i framtiden kommer att vara betydligt fler som väljer Malåbygden, det ser vi tecken på redan nu. Människor från olika delar av världen kommer att attraheras till inlandet. Vissa för kortare besök, men de allra flesta för att leva hela eller större delar av sina liv just här.

Jag är tacksam. Det är rätt häftigt att få uppleva förändringen, speciellt för en som mig som har växt upp i en tid med urbanisering och centralisering. Då livet i staden var det eftersträvansvärda. Samtidigt är det också väldigt tur det sker just nu. För humankapitalet, kompetenser, erfarenheter och olikheter behövs till vårt område. Olikheter skapar utvecklingskraft och bidrar till vår genomförandekapacitet. I framtiden så kommer tryggheten i vårt område att värderas extremt högt. Samtidigt som närheten mellan människor och mellan människa och natur kommer vara attraktivare än någonsin. En vardag värd namnet, det kommer att vara en vardag med möjligheter till ett visst mått av självförsörjning och rejält med plats. Både i det fysiska rummet men även i form av tid. Tid för att utveckla sina intressen, tid till engagemang och medskapandeprocesser, samt tid till det egna skapandet. Luften kommer fortfarande att vara frisk, skogen grön och snön vit. Norrskenet kommer att spraka, sommarnätterna vara ljusa och ekot kommer även i framtiden färdas över vattnet och studsa mellan bergväggarna: ”Hallå, hallå, hallå”. Framtiden är vår.

Källor
Inspelning med Maria Larsson

Mailkonversation 2022-04-04