Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng

Jimmie Ericsson f. 1980

Intervjun finns som text längre ner

Jimmie Ericsson föddes i Skellefteå men växte upp i Norrköping. När Jimmie gick i tredje klass började han spela hockey och när han var 16 år började han hockeygymnasiet i Södertälje. År 2002 började Jimmie spela i Skellefteå AIK. Jimmie Ericsson blev så småningom lagkapten och säsongen 2012/2013 vann Skellefteå AIK SM-guld, det första sedan 1978. Samma år fick Jimmie guldpucken.

Intervju
Hade ju en fantastisk styrelse, skulle jag säga, och så hela vägen ner så vart det liksom… Det tar ju ett tag att sätta en organisation, det märker jag ju här också, så att det tog ett tag att man hitta nya vägar liksom, eller förstår vad man ska göra för att göra rätt. Det var ju det som tar tid. Jag skulle säga att det finns en del nyckelpersoner, det gör det ju alltid. Jag skulle säga att det är hela vägen, allt från styrelse ner till knattar, hur man arbetar. Som gjorde att vi tog steg. 

Jamen jag tänker på de som var i styrelsen och sportchefer och så vidare. Jag skulle säga styrelsen med min farbror Gunnar och Pär Nordlund, Persson och hela det gänget som hade en ganska skön sammanhållning som vi som spelare också såg när man hade familjeträffar och sånt. Folk som man gillar, som man ger lite extra för också. Till Pea, som är noggrann att jobba med sina grejor och så hade vi Engström som var sport… som hjälpte till med rekrytering av spelare, alltså utveckling av sport. Sen fick de in Lasse Johansson, som numera är i Sankt Petersburg, Ryssland. Det började bli bättre kvalité på tränare, man gjorde fler bra värvningar där man vågade gå sin egen väg. Man anställde Lasse Marklund och X:et Erixon som ungdomsansvariga som satte en helt annan kravbild på hur det skulle skötas. Så att sen så tog man in Klockare och Bert Robertsson, det var ju liksom… Vi hade Anders Forsberg som sen byttes ut mot Wallson och så vidare, det var hela vägen. Det var som inga luckor nånstans, egentligen.

Jamen vi tog in, vi hade Rolf Nilsson och Kroppen till Matte Hallberg som massörer, ja det var många som… Det var som inget fusk nånstans. Klas-Göran Sundell med rehabfrågor och ett medicinskt team.

Jag tror man gick sin egen väg ganska mycket. Det har man ofta gjort, och det är det som jag tror är det vinnande konceptet. Att man vågade gå sin egen väg. Det är ju inte så jättevanligt att man sparkar en tränare när man ligger etta i serien. Några månader innan slutspel, liksom. Men, det är också att gå sin egen väg.

Jamen alla guld, alla, liksom, vinster av mästerskap är ju enormt sköna. Får man avsluta säsongen med att känna att man är en vinnare resten av sommaren, liksom, för det dröjer ganska länge innan man har nästa chans att revanschera sig. Så att, däremot, där skulle jag säga är det är sjukt skönt. Många tror ju att det är liksom festen efteråt som är så härlig, men jag skulle säga att det är, sitta i bussen, för nu har… sitta liksom efteråt och bara reflektera över känslan av vinsten, den är härlig.

Källa
Delar ur intervju med Jimmie Ericsson 2021-12-14, Skellefteå museums ljudarkiv

Länk: Historik & meriter – Skellefteå AIK Hockey (skellefteaaik.se)

Länk: Legendaren ska avtackas: Då hyllas Ericsson av AIK – Norran

Länk: Guldpuckenvinnaren: ‘Farfar hade varit stolt’ | SHL | Expressen