Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng

Ingrid Ejderud Nygren f. 1967

Inläsningen finns som text längre ner

Ingrid Ejderud Nygren växte upp i Bjurträsk, Norsjö. Sedan mitten av 2010-talet är hon utvecklingsstrateg på Norsjö kommun. Vägen dit har gått via arbete i olika projekt där det största är uppbyggnaden av godsterminalen i Bastuträsk. År 2018 startade kommunen tillsammans med invånare, föreningar och företag ett arbete för en ny och gemensam vision för Norsjöbygden. Där var hon med från starten och idag utgörs hennes uppdrag till stor del av att bygga, utveckla och nå visionen i samarbete med Norsjöbygdens olika aktörer.

Inläsning
Det som händer i Skellefteå nu det är fantastiskt. Det är högts konkret men samtidigt lite svårt att ta in, framförallt vidden av vad det här kommer att innebära. Skellefteå och hela norra Sverige är plötsligt i fokus. Här byggs framtiden, både bildligt och bokstavligt. Skellefteå är på väg att bli en helt annan stad än vad det har varit. Dels till det yttre, för det byggs ju så mycket och överallt, men också till det inre och jag fascineras av den här förändringen och min framtidsbild av Skellefteå den är ljus. Samtidigt ska vi förstå att det här är inte utan utmaningar. Förändring kostar på.

Jag hoppas att när vi en dag ser tillbaka på den här tiden, då är det med glädje och med stolthet. För det här var språnget in i framtiden. Och apropå framtiden, min dotter hon går i gymnasiet i Skellefteå nu och jag är så glad att hon får vara där mitt i allt som händer och att hon får uppleva den här expansionen på nära håll.

Det här kommer att innebära nya möjligheter, även för oss som finns utanför Skellefteå och vi Norsjöbor är ju närmsta grannar och jag kan uppleva att vi redan känner av att förändringens vindar blåser. Det planeras investeringar och det är fler som är intresserade av att flytta hit. Och i förändringens vindar då måste vi öva upp våran förmåga att segla. Vi behöver, om än i andra proportioner, göra en liknande resa som Skellefteå och våra små resurser dem ska räcka till för att göra det.

Våran största utmaning, som jag ser det, det är den mentala. Vi är experter på att krympa, det har vi gjort länge, och nu, nu ska vi förstå och agera utifrån tillväxt. Och vi ska förstå att det är vi själva som måste göra det möjligt. På jobbet, där är jag delaktig i det här arbetet och idag har jag ungefär 10 år kvar i arbetslivet. Och vilka spännande år det här ska bli! Jag ser verkligen fram emot det här. I min framtidsbild, då är Norsjöbygden starkare och mer robust, därför att det kommer att finnas fler människor här och det är människorna som gör skillnad.

Källor
Inspelning med Ingrid Ejderud Nygren

Mailkonversation 2022-03-28