Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng

Enar Nordvik f. 1975

Inläsningen finns som text längre ner

Enar Nordvik växte upp i Böle, Norsjö. Han utbildade sig till arkitekt och blev även doktor i träteknik. År 2009 började han arbeta som arkitekt inom stadsplanering på Skellefteå kommun. År 2020 blev Enar Nordvik bygglovschef i Skellefteå.

Inläsning
Pling plong! Man tuggar i sig dom sista delarna av insektsburgaren och hoppar av tåget. Norrbotniabanan har nu gått i tolv år och det här har ju påverkat oss väldigt mycket, vilket också förstås den här skywayen vi byggde ut till Skelleftehamn som gör att pendlandet även den andra vägen fungerar. Den våldsamma industriboomen som drog igång där på 20-talet har förstås påverkat oss jättemycket. Ja, Bureå kunde växa i egen kraft med egen flygplats, eget resecentrum och nära till havet. Den här noden de blev för elflyg är ju ganska häftig och lite otippad utveckling.

Sen är det förstås roligt att omlandet har påverkats så mycket, Jörn och Boliden. Ja, Boliden har ju blivit som någon sorts Täby för oss allihop. Folk vill ju bo på så många olika sätt när de kommer från hela världen och det är ju roligt. Ja, Norsjö och Malå, även där har ju priserna gått upp. Den här rodelsatsningen i Tjamstan blev ju en succé. Malå har blivit som en vinterfritidsgård för kustborna. Att allt numera är samma kommun underlättar ju förstås också.

Sen gjordes det ju en del snesatsningar. De här parkeringshusen vi byggde var helt onödiga nu när allting är självkörande fordon överallt. Ja, det blev ju en liten dipp efter den där incidenten i Maranäsvältan men nu är det väl ändå normen får man väl säga. Sen blev vintrarna sämre och översvämningar och uppgrundningar och annat ökade. Det här blev lite bättre när vi byggde Kvarkendammen som också lite grann funkar som en sötvattensreservoar för oss.

Handeln som man trodde väldigt mycket på i översiktsplaneringen den är ju lite halvdöd, får man väl erkänna, i centrum. Den sker ju mycket i det som vi tidigare kallade ”online”, men som nu är det normala. Det finns lite 3D-provrum och andra testytor i centrum men annars är det ju mest service. Det är caféer, det är provrum och det är massörer, frisörer och allting sånt. Överlag så harr ju satsningen på stadsliv varit väldigt viktig. Det här med trygghet är jätteviktigt när vi växer mycket. Det har blivit billigare hyra ju längre man har öppet på torget så det är mer folk i rörelser. Den här satsningen på Parkbroparken var ju väldigt populär, ett litet parkrum på en bro. Liksom Viktoriabrohusen, att vi bebyggde nästa hela gamla E4:an-bron.

Ja, överlag så har ju älven kommit mycket mer i fokus, med kallbadhuset och Stadsholmen och allting. Visst var det så att skellefteborna var lite rädda för allting som skulle hända. Och det var ju en liten dipp där det var fästingar och det var flygrestriktioner. Det var ju kritik då det kom mycket främlingar och det här med ironiska mustascher dog ju helt ut. Och vi var rädda, men vi har fått en större och spretigare plats men tryggare. Alla kan älska vilka de vill nu, det är ganska häftigt.

Källor
Enar Nordviks inspelning

Länk: Enar blir doktor Nordvik – Luleå tekniska universitet, LTU – forskning och utbildning i världsklass

Länk: På nytt jobb: Badande bygglovschef – Arkitekten.se

Länk: Från rivningar till byggboom i Skellefteå – tusen bostäder ska byggas per år | SVT Nyheter

Länk: Byggboomen i stan: Söker fyra nya bygglovshandläggare – Norran