Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng

Berättarvandringar 2021

Upplev sommarens berättarvandringar! Legender, skrönor och sagor. Historia, mord, rövare, hälsovandring, improviserad stadsvandring, båtvandring och sorgträd.

Biljetterna är släppta till alla berättarvandringar!
Biljetter säljs på Skellefteå Turistcenter tel. 0910-452515 och online på Ticketmaster.

Upplev sommarens berättarvandringar! Legender, skrönor och sagor. Historia, mord, rövare, hälsovandring, improviserad stadsvandring, båtvandring och sorgträd.

Biljetterna är släppta till alla berättarvandringar!
Biljetter säljs på Skellefteå Turistcenter tel. 0910-452515 och online på Ticketmaster.

link down

Berättarvandringar 2021

Berättarvandringar 2021

Upplev nya sidor av Skellefteå i sommar!

Berättarvandringar 2021 
Legender, skrönor och sagor. Historia, framtid, vrak, rövare och sorgträd. Sommarens berättarvandringar visar upp dolda sidor av platserna som omger oss.

Varje söndag under sommaren finns en ny berättarvandring att uppleva. Alltid kl 14.00 om inte annat anges, men på olika platser! Barn under 12 år gratis om inte annat anges.

Mer information om berättarnas stad:
https://skelleftea.se/invanare/startsida/uppleva-och-gora/kultur-och-bibliotek/berattarnas-stad
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Biljetter säljs på Skellefteå turistcenter 0910-45 25 15 och ticketmaster.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Endast förköp.

18 juli – Mordvandring i Burträsk
”Mordvandring” i Burträsk Följ med på en spännande Mordvandring baserad på Margita Tjärnströms deckare som utspelar sig i idylliska Burträsk. Vi får vandra i krigsreportern Crissa Wallins spår, när hon återvänder till bygden som släkten härstammar ifrån. Oförskylt dras hon in i en rad händelser av ond bråd död när en bestialisk mördare härjar i trakten. Det här är en populär återkommand berättarvandring. Mordvandringen utgår från Holmen invid Burträsk Camping och tar cirka 1,5 timme. Man bör inte vara under 10-11 år, då det kan vara en del skrämmande inslag. Endast förköp.

 
25 juli – Hälsowalk
Här & Närvaro längs Hälsans stig
Denna berättarvandring riktar sig till dig som vill uppleva mer och känna närvarons magi bara ett stenkast från Skellefteå centrum. Det handlar om att lyssna inåt, uppleva naturen, uppmärksamma vårt andetag och våra sinnen för att bli mer närvarande i nuet. Närvarande i livet. Annika Isaksson delar med sig av sin historia, att gå från skådespelare till att bli utmattad, och sedan helt byta riktning i livet. Idag driver hon Skellefteå Saltzon, som ligger precis bredvid Sara Kulturhus, och det är också där vi börjar dagens berättelse! Följ med på denna vandring i andetagets landskap och upptäck nya sidor av Hälsans stig! Välkommen! Vandringen sker på egen risk. Endast förköp.

1 augusti Finnforsrövarna
Välkomna att besöka finnforsgrottan och lyssna till historien om de sägenomspunna Finnforsrövarna. Det är tidigt 1500tal när historien tar sin början. Skelleftebygdens berättarföreningen ger er denna märkliga historia som kryddas med akrobatik och dans. Följ med på en resa tillbaka i tiden. Från 5 år och uppåt. Ta med eget fika. Inga toaletter i närheten. Ojämn terräng, olämplig för barnvagnar och rullstolar. Samling vid Finnforsgrottan. Vägbeskrivning erhålles vid anmälan. Endast förköp.

8 augusti Cykelvandring Medlefors-Lindalmström
Följ med på en cykeltur längs Klintforsån från Medelfors till Lindalmström. Vi får stifta bekantskap med kvarnar, vadmalsstampar som sågar liksom de väsen som befolkade dessa byggnader. Med ortnamnens hjälp kan vi tränga ned i tidsdjupen. Samling på Medlefors folkhögskola. Guide är Ulf Lundström. OBS! Ta med egen cykel. Endast förköp.

15 augusti Sörlander – Nordlander
”Fattiggubben stod i vapenhuset och utgjorde skillnad mellan jämmerdalen och paradiset.” En berättarvandring i prosten Sörlanders och Sara Lidmans fotspår, med Lars Jonsson och Harald Larsen. Samling vid kyrkporten. Kostnad: 155 kronor + ev. serviceavgift. Fika i Stiftsgården efter programmet ingår. Vi samlas utanför Landskyrkan och håller oss sedan nära entrén. Drygt andra halvan är vi inne i kyrkan med anvisade sittplatser. Och får där lyssna till ett par berättelser från Jernbaneserien, om ny- och gammelläsare och om Saras intresse för fattiggubben och madonnan. Endast förköp.

22 augusti Improviserad stadsvandring
Detta visste du inte om Skellefteå! Faktiskt inte vi, heller. Publiken väljer riktning och utifrån en högst verklig stad berättar improvisatörerna ännu okända och opåhittade skrönor och fakta. På svenska. Allt som sägs är inte sant. Kan innehålla spår av humor. Samling vid statyn Rådjuret. Barn under 12 år gratis. Arrangör är Skellefteå kommun i samarbete med Skellefteå museum, Visit Skellefteå, Skelleftebygdens berättarförening, UngHästen, Swea Event, Svenska kyrkan och Stiftsgården. Endast förköp.

29 aug Bland sorgträd och livsöden – en kyrkogårdsvandring.
Följ med till Skellefteå landsförsamlings gamla kyrkogård från 1600-talet och ta del av några spännande livsöden som återuppstår för en dag. Du kanske vill höra historien om bogårdstrappan eller vad som döljer sig bakom den s.k. ”ogärningsron” nordost om kyrkan? Vår guide berättar om kyrkans betydelse förr i tiden, i livet och i döden, om Skellefteå stads uppbyggnad och om våra förfäders förhållande till döden. Samling vid kyrkans västra entré.  Guide är Pernilla Lindström. Endast förköp.

5 sept I Ninas fotspår i herrgårdarnas Skellefteå
I Ninas fotspår i herrgårdarnas Skellefteå. 5 september kl 14. På cykel följer vi Nina Sandström, skeppsbyggmästarens dotter genom hennes år i Skellefteå i mitten av 1800-talet. Vi stannar till vid några herrgårdar och andra miljöer från hennes värld. Hennes öde skildras i Anita Salomonssons senaste bok. Birgitta Bjurman och Ulf Lundström, Skellefteå museum. Startplats: Framför Strömsörs herrgård, Storgatan 66. OBS! Ta med egen cykel. Endast förköp.

För mer information om varje berättarvandring se evenemangskalendern under Ticketmaster (tryck på Hitta biljetter och sedan info uppe i menybilden)

Arrangör är Skellefteå kommun i samarbete med Skellefteå museum, Visit Skellefteå, Skelleftebygdens berättarförening och ett antal eldsjälar.

Alla vandringar sker på egen risk.