Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng
link down

Berättarvandringar 2020

Upplev nya sidor av Skellefteå i sommar!

Sommarens berättarvandringar visar upp dolda sidor av platserna som omger oss. Varje söndag (ca kl. 14.00) under sommaren finns en ny berättarvandring att uppleva på olika platser i Skellefteå regionen.

Några nya vandringar i sommar är mordvandring i Burträsk och quizvandring vid centrum och återkommande favoriterna Finnforsrövarna och kyrkogårdsvandringen.

 

28 juni kl 14.00

Skelleftehistoria på cykel
En berättelse om hur stadsdelarna växt fram på en cykeltur träbroarna runt. Samling vid museets entré på Nordanå.
Guide: Rune Wästerby, Skellefteå Museum

KÖP BILJETT (länk)

5 juli och 12 juli kl 14

”Mordvandring” i Burträsk
Följ med på en spännande Mordvandring baserad på Margita Tjärnströms deckare som utspelar sig i idylliska Burträsk.

Vi får vandra i krigsreportern Crissa Wallins spår, när hon återvänder till bygden som släkten härstammar ifrån. Oförskylt dras hon in i en rad händelser av ond bråd död när en bestialisk mördare härjar i trakten.

Mordvandringen utgår från Holmen invid Burträsk Camping och tar cirka 1,5 timme.

19 juli kl 14

Quizvandring med Enar Nordvik

Vem vet mest om Skellefteå? Följ med på quizvandring med Enar Nordvik genom staden och århundrandena. Kuriosa, myter och fakta i en salig röra! Samling vid rådjurstatyn.

26 juli kl 14

Finnforsrövarna – familjevandring med Skelleftebygdens Berättarförening

Välkommen att besöka platsen där de omtalade Finnforsrövarna bodde på 1500-talet! Vi berättar rövarhistorierna på vårt sätt! Med hjälp av berättelser, sång och musik erbjuds du följa med på en resa tillbaka i tiden.

Från 5 år och uppåt. Ta med eget fika. Inga toaletter i närheten. Ojämn terräng, olämplig för barnvagnar och rullstolar. Obs! 60:- per person som fyllt 5 år. Samling vid Finnforsgrottan. Vägbeskrivning erhålles vid anmälan.

Guide: Jan Sehlstedt

Sörböle – från bondby till municipalsamhälle

Karin Lundström Rawden berättar om byn Sörböle och bjuder på livs- och företagshistorier med starka män och kvinnor och vågade satsningar, konkurser och livsöden. Tillgänglig för rullstol.

Samling vid Parkbrons södra brofäste.

9 aug lö 14.00
Det gåtfulla Lejonström avslöjas!
En promenad till Lejonström och några andra platser på Prästbordet. Var ligger platsen Lejonström och varifrån kommer namnet? Varför har vi en skola som heter Lejonströmsskolan och en idrottsklubb Lejonström (numera SK Lejon)? En bortglömd plats visar sig haft en betydelsefull roll i Skellefteås utveckling. Vi får också veta lite mer om namnet Skellefteå och eventuell koppling till Prästbordet. Samling vid västra ingången till Landskyrkan.

KÖP BILJETT (länk)

16 aug kl 13-14.30

Berättarvandring i Jörn
Vi får höra berättelsen om barnen som bodde på Skolhemmet åren 1939 – 1954.
Så svårt för så många små! Därefter kikar vi in i Didriks handelsbod och känner doften av svunna tider. Fakta och fiktion förmedlas i en salig blandning. Som avslutning närmar vi oss ”Kaffestugan” i våra hjärtan. Vi delar med oss av minnen och smaker från jukeboxens glada dagar. Fikat ingår.
Samling vid JESS-lokal Storgatan 34
JESS (Jörns Evengemang & Samhälls Service. ordf Gunnel Flinta)

Kontaktperson: Jennie Samuelsson

23 aug kl 14

BLAND SORGTRÄD OCH LIVSÖDEN – EN KYRKOGÅRDSVANDRING

Följ med till Skellefteå landsförsamlings gamla kyrkogård från 1600-talet och ta del av några spännande livsöden som återuppstår för en dag. Du kanske vill höra historien om bogårdstrappan eller vad som döljer sig bakom den s.k. ”ogärningsron” nordost om kyrkan? Vår guide berättar om kyrkans betydelse förr i tiden, i livet och i döden, om Skellefteå stads uppbyggnad och om våra förfäders förhållande till döden. Samling vid landskyrkans västra entré.
Guide: Pernilla Lindström

KÖP BILJETT (länk)

Biljetter kan du köpa via Ticketmaster (länk)