Skip to Content Skip to Homepage

Sommarvärdar

Skellefteå museum AB har ett regionalt ansvar för den museala verksamheten och kulturmiljövården inom i huvudsak norra Västerbotten. I Skellefteå Museum AB ingår filialen Stackgrönnans båtmuseum, beläget vid älven cirka en mil öster om Skellefteå centrum.

Sommarvärdar 2019 till Stackgrönnans båtmuseum och till Kågegården på Nordanå

Om arbetsplatsen

Stackgrönnans båtmuseum är ett av Skellefteås mest välbesökta utflyktsmål. Här finns bruksbåtar från den tidsepok när båten var ett arbetsredskap och det vanligaste transportmedlet. Utställningen av båtmotorer är en av Sveriges största och omfattar många olika modeller, allt från stora inombordsmotorer, mindre lokaltillverkade Örvikare till amerikanska snurror.

Kågegården är en del av friluftsmuseet på Nordanå. Gården stod ursprungligen i Kåge men flyttades till Nordanå ca 1930. Inredning och möblering är gjord efter en bouppteckning gjord 1904 då familjen Lundmark bodde i gården.

Arbetsuppgifter

Som värd på Stackgrönnans båtmuseum och i Kågegården är du Skellefteå museums ansikte utåt. Du behöver inte kunna allt om båtar och båtmotorer men det är viktigt att du har intresse för kultur och kulturarv.  Du är intresserad av människor och gillar att berätta.

Du får en introduktion på den platsen du kommer att vara värd.

Anställningsvillkor

På grund av arbetsuppgifter och arbetstider måste du vara minst 18 år. Säsongsanställning från 17 juni – 11 augusti 2019. Öppettider alla dagar kl. 12–16 utom midsommarafton och midsommardagen. Vi ser gärna att du kan arbeta hela perioden men du är välkommen med din ansökan även om du endast har möjlighet att arbeta en del av perioden. Du tar dig själv till och från din arbetsplats.

Arbetstid: 5 timmar om dagen.
Lön: timlön enligt överenskommelse.
Ansök via mejl: post@skellefteamuseum.se
Ange referens: Sommarvärd
Sista ansökningsdag: 13 maj 2019
Antal platser: En eller flera tjänster kommer att tillsättas, beroende av hur många pass sökanden kan arbeta.

Kristina Friberg
Avdelningschef Samlingar & dokumentation
Kristina.Friberg@skellefteamuseum.se

Fackliga företrädare
Asta Burvall
DIK
asta.burvall@skellefteamuseum.se

Roland Johansson
roland.johansson@skellefteamuseum.se

Vi undanber oss all typ av försäljning av rekryteringstjänster!