Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)

Museipedagog sökes

Om Skellefteå museum

Skellefteå museum har ett regionalt ansvar för kulturmiljövård och museal verksamhet inom i huvudsak norra Västerbotten: Skellefteå, Norsjö och Malå kommuner. Museet har även regionalt ansvar för teknik- och industrihistoria efter år 1900.

Skellefteå museum är inne i en spännande utveckling. Nyligen invigdes en basutställning, Storsia, museets största satsning någonsin. Ytterligare satsningar kommer att göras under året tillsammans med Folkrörelsearkivet och Företagsarkivet.

Om tjänsten

Skellefteå museum söker en pedagog som tillsammans med övriga medarbetare på museet kan driva, levandegöra och tillgängliggöra den museala verksamheten framför allt mot barn och unga.
Som museipedagog planerar du skolprogram och visningar och guidar besökarna i utställningarna och på friluftsmuseet. I arbetet ingår även resor, t.ex. till skolor och bibliotek i vårt uppdragsområde. Du utformar metoder, arbetssätt och aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna och genomför pedagogiska träffar samt barn- och familjeaktiviteter. Det finns stort utrymme för egna idéer och initiativ. Du arbetar i nära samarbete med övrig personal på museet för att göra besöken till en lustfylld, innehållsrik och kunskapsförmedlande upplevelse.

Kompetens

Som museipedagog behöver du i första hand vara en god pedagog. Du behöver också goda kunskaper i kulturhistoria och museala ämnen. För att kunna jobba som museipedagog har du god social kompetens och lätt för att kommunicera och tala inför större grupper. Egenskaper som krävs är god organisatorisk förmåga och vana att fatta självständiga beslut. Du är drivande, kreativ och har en utpräglad känsla för värdskap. Erfarenhet av pedagogiskt arbete med workshops, berättande och förståelse för pedagogik i digitala plattformar är meriterande. Erfarenhet av arbete i eller i samverkan med skolvärlden och läroplaner är också meriterande.

Krav:

• Vi söker dig med bred dokumenterad pedagogisk erfarenhet riktad mot barn och unga vuxna, gärna från museal verksamhet
  • Relevant akademisk examen
  • B-körkort

Övriga meriter som vägs in i din ansökan:

• Erfarenhet av museiarbete.
  • God förmåga att på svenska och engelska genomföra pedagogiska träffar.
  • Färdigheter inom webb och sociala medier.
  • Erfarenhet av att arbeta i digitala lär-plattformar.

På grund av arbetets karaktär, där samarbete och professionellt förhållningssätt är grunden, fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi erbjuder ett stimulerande arbete och en arbetsplats med högt i tak, härliga kollegor samt arbete under stort eget ansvar. Organisatoriskt ingår du i avdelningen Museiupplevelser och samlingar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%.

Vi tillämpar normalt halvt års provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Så ansöker du
Sista dag för ansökan är 2022-05-09. Skicka din ansökan inklusive CV och meritförteckning till post@skellefteamuseum.se märkt ”pedagog”.
Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden och intervjuer kan också komma att ske löpande. Intervjuer genomförs fysiskt på museet.

Kontaktperson:
Katarina Åman
Chef avdelningen Museiupplevelser och samlingar
katarina.aman@skellefteamuseum.se
070-827 20 61

Facklig företrädare:

Jenny Tingvall
DIK
jenny.tingvall@skellefteamuseum.se
073-064 25 74

Skellefteå Museum har gjort ett medvetet val av annonseringskanaler och undanber oss vänligen men bestämt all form av kontakt från annonsförsäljare och rekryteringskonsulenter.