Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng
link down

Museipedagog/utställningsassistent sökes

Skellefteå Museum AB söker museipedagog/utställningsassistent

Om Skellefteå museum
Skellefteå museum har ett regionalt ansvar för kulturmiljövård och museal verksamhet inom i huvudsak norra Västerbotten: Skellefteå, Norsjö och Malå kommuner. Museet har även regionalt ansvar för teknik- och industrihistoria efter år 1900.

Skellefteå museum är inne i en spännande utveckling. Nyligen invigdes en basutställning, Storsia, som är museets största satsning någonsin. På Skellefteå museum finns även en välbesökt lek- och lärmiljö, Barnsia. Ytterligare satsningar kommer att göras tillsammans med Folkrörelsearkivet och Företagsarkivet för att utveckla Forskarrum Nordanå till ett attraktivt besöksmål.

Om tjänsten
Skellefteå museum söker en museipedagog/utställningsassistent 50/50 som kan levandegöra och tillgängliggöra museal verksamhet genom pedagogik och utställningar. Tillsammans med museipedagogen arbetar du med skolprogram och visningar. Du guidar besökarna i utställningarna och på friluftsmuseet, samt genomför barn- och familjeaktiviteter. Tillsammans med utställningsantikvarien arbetar du med museets utställningar. Det finns utrymme för kreativitet och nytänkande. Du arbetar i nära samarbete med övrig personal på museet för att göra besöken till en lustfylld, innehållsrik och kunskapsförmedlande upplevelse. I arbetet ingår även resor, t.ex. till skolor och bibliotek i vårt uppdragsområde och du deltar också i olika projekt och samarbeten.

Kompetens
Som museipedagog/utställningsassistent ska du vara en god pedagog, men också ha sinne för det estetiska. Du behöver dessutom ha goda kunskaper i kulturhistoria och museala ämnen. För att kunna jobba som museipedagog/utställningsassistent bör du ha god social kompetens och lätt för att kommunicera och tala inför större grupper. Andra egenskaper som krävs är flexibilitet, initiativförmåga och en vilja att tänka i nya banor. Du är kreativ och öppen för nya perspektiv samt har en utpräglad känsla för värdskap.

Krav
Vi söker dig med

  • Bred dokumenterad erfarenhet av pedagogik och utställningsarbete
  • Relevant akademisk examen
  • B-körkort

Övriga meriter som vägs in i din ansökan

  • Erfarenhet av museiarbete
  • God förmåga att på svenska och engelska genomföra visningar och pedagogiska aktiviteter
  • Erfarenhet av digitala arbetsverktyg
  • Känsla för gestaltning

På grund av arbetets karaktär, där samarbete och professionellt förhållningssätt är grunden, fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi erbjuder ett stimulerande arbete och en arbetsplats med högt i tak, härliga kolleger samt arbete under stort eget ansvar. Organisatoriskt ingår du i avdelningen Museiupplevelser och samlingar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%, fördelat på museipedagog 50 % och utställningsassistent 50 %.

Vi tillämpar normalt halvt års provanställning.

Tillträde enligt överenskommelse.

Så ansöker du
Sista dag för ansökan är 2023-03-13. Skicka din ansökan inklusive CV, meritförteckning och arbetsprover till post@skellefteamuseum.se märkt ”museipedagog/utställningsassistent”.
Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden och intervjuer kan också komma att ske löpande. Intervjuerna genomförs fysiskt på Skellefteå museum, Nordanå.

Kontaktperson
Katarina Åman
Chef avdelningen Museiupplevelser och samlingar
katarina.aman@skellefteamuseum.se
070-827 20 61

Facklig företrädare
Anna Lindfors
DIK
anna.lindfors@skellefteamuseum.se
073-030 80 58

Skellefteå museum har gjort ett medvetet val av annonseringskanaler och undanber oss vänligen men bestämt all form av kontakt från annonsförsäljare och rekryteringskonsulenter.