Skip to Content Skip to Homepage
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng
link down

Kulturmiljöantikvarie (arkeolog)

Skellefteå Museum AB söker kulturmiljöantikvarie (arkeolog)
Skellefteå museum har ett regionalt ansvar för kulturmiljövård och museal verksamhet inom i huvudsak norra Västerbotten. Skellefteå, Norsjö och Malå kommuner. Museet har länsansvar för teknik- och industrihistoria efter år 1900.

Vi söker en kulturmiljöantikvarie som tillsammans med oss kan bevara, utveckla, levandegöra och tillgängliggöra kulturarvet. Avdelningen för kulturmiljövård arbetar med uppdrag, rådgivning och expertmedverkan i frågor om kulturhistorisk bebyggelse, fornlämningar och andra kulturmiljöer.

Beskrivning
Arbetsuppgifterna består i huvudsak av kvalificerad handläggning av alla typer av arkeologiärenden i museets uppdragsverksamhet (utredningar, förundersökningar och slutundersökningar). Detta innebär att det krävs erfarenhet av att skriva arbetsplaner och göra kostnadsberäkningar, samt erfarenhet av fältarbete och rapportarbete och att göra fakturaunderlag. Du kommer att ha ansvar för att de projekt du leder håller sig inom budget och sedan skriva fakturaunderlag inför fakturering. Du har vana av att arbeta självständigt med projekt som projektledare, men fungerar också väl i samarbete med andra arkeologer liksom i relation till länsstyrelse och till exploatörer och beställare av arkeologi.

I dina arbetsuppgifter ingår även tipsgranskning, rådgivning, föreläsningar och annan utåtriktad verksamhet. I viss mån kan även arbete med museets arkeologiska samlingar ingå i dina arbetsuppgifter. I arbetet ingår även industrihistoriskt arbete, kulturturistiska uppdrag samt medverkan i kommunala planeringsprocesser och liknande uppdrag där kulturhistorisk expertis efterfrågas.

Krav:

  • Vi söker dig med bred kulturmiljökompetens och akademisk examen med arkeologi som huvudämne.
  • Du har vana av att skriva rapporter.
  • Du har kunskaper i ArcGIS . Du kommer att vara delaktig i att uppgradera Skellefteå museums arkeologiska mjukvara i datorer och handdatorer, vilket innebär att du har god vana av ArcGIS-miljöer och andra program som är lämpliga för framtidens arkeologi.
  • Du har vana av att arbeta med moderna mätinstrument, framför allt satelitbaserade GPS-inmätningssystem och handdator.
  • Du har B-körkort.

Övriga meriter som vägs in i din ansökan:

  • Erfarenhet av museiarbete
  • Erfarenhet av kulturhistorisk värdering och urval.
  • Vana vid äldre mätmetoder (exempelvis totalstation).
  • Högre akademisk examen (fil dr) för att kunna söka forskningsmedel för arkeologi.

På grund av arbetets karaktär, där samarbete och professionellt förhållningssätt är grunden, fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet. Som person bör du vara initiativrik, driva arbetet framåt, ha en god organisatorisk förmåga samt vara van att fatta självständiga beslut. Arbetet innebär omfattande interna och externa kontakter. Du bör därför ha lätt för att skapa goda relationer och vara en god representant för Skellefteå museum. Din förmåga att uttrycka dig tydligt och enkelt i tal och skrift är av stor betydelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2019-02-15 Skicka din ansökan inklusive CV och meritförteckning till post@skellefteamuseum.se.
Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden. 

Det finns möjlighet att genomföra första intervjutillfälle via Skype.

Kontaktpersoner
Olof Östlund
kulturmiljöantikvarie
olof.ostlund@skellefteamuseum.se
0910-73 55 17

Lage Johansson
kulturmiljöantikvarie
lage.johansson@skellefteamuseum.se
0910-73 55 19

Fackliga företrädare
Asta Burvall
DIK
asta.burvall@skellefteamuseum.se
0910-73 55 22

Roland Johansson
Vision
roland.johansson@skellefteamuseum.se
0910-73 55 25

 

Back to Top