Skip to Content Skip to Homepage

Museipedagog

Skellefteå museum söker en museipedagog för att utveckla, levandegöra och tillgängliggöra den museala verksamheten mot framför allt barn och unga.

Om arbetsplatsen

Skellefteå museum har ett regionalt ansvar för kulturmiljövård och museal verksamhet inom i huvudsak norra Västerbotten vilket innefattar Skellefteå, Norsjö och Malå kommuner. Museet har även regionalt ansvar för teknik- och industrihistoria efter år 1900.

Skellefteå museum är inne i en spännande utvecklingsfas. För tillfället pågår arbeten med två kommande basutställningar som förväntas vara klara under 2021; en lokalhistorisk lekmiljö riktad till barn 0-6 år och en kulturhistorisk utställning som spänner från förhistorisk tid fram till idag. Den senare riktar sig främst mot skolan och våra ströbesökare. Du ingår i projektgruppen för basutställningen och kommer att vara med att ta fram material och underlag.

Arbetsuppgifter

Som museipedagog planerar du visningar och guidar besökarna på museets friluftsmuseum och i våra utställningar. I arbetet ingår även uppdraget på skolor och bibliotek ute i vårt uppdragsområde. Du utformar metoder, arbetssätt och aktiviteter för barn, ungdomar och vuxna och genomför lektioner och visningar samt barn- och familjeaktiviteter. Det finns stort utrymme för egna idéer och initiativ. Du arbetar i nära samarbete med övrig personal på museet för att göra besöken till en lustfylld, innehållsrik och kunskapsförmedlande upplevelse.

Kompetens

Som museipedagog behöver du goda kunskaper i kulturhistoria och museiämnen. Du har god social kompetens och lätt för att kommunicera och tala inför större grupper. Egenskaper som krävs är god organisatorisk förmåga och vana att fatta självständiga beslut. Du är drivande, kreativ och har en utpräglad känsla för service. Erfarenhet av pedagogiskt arbete med tidsresor, workshops, drama, berättande och sång/musik, är meriterande.

Krav:

• Bred dokumenterad pedagogisk erfarenhet riktad mot barn och unga vuxna, gärna från museal verksamhet.
  • Relevant akademisk examen.
  • B-körkort.

Övriga meriter som vägs in i din ansökan:

• Erfarenhet av museiarbete.
  • God förmåga att på svenska och engelska genomföra pedagogiska träffar.
  • Färdigheter inom webb och sociala medier.

Organisatoriskt ingår du i den nya enheten Utställningar & Produktion. På grund av arbetets karaktär, där samarbete och professionellt förhållningssätt är grunden, fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi erbjuder ett stimulerande arbete och en arbetsplats med högt i tak, härliga kollegor samt arbete under stort eget ansvar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är 2019-05-29. Skicka din ansökan inklusive CV och meritförteckning till post@skellefteamuseum.se.
Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden.

Det finns möjlighet att genomföra första intervjutillfälle via Skype.

Kontaktpersoner:

Eva Hellerqvist