Gå direkt till innehåll (Tryck på Enter)
Stäng
Hittade 0 träffar

Några sökförslag

Stäng
link down

Residens 15-28 september 2023

Utlysning: residensutbyte mellan Västerbotten och Halland 15-28 september 2023 

Nu finns det möjlighet för dig som bild- och formkonstnär som är verksam och folkbokförd i Västerbotten att genom ett residensutbyte mellan Konst i Halland och konstkonsulenterna i Västerbotten söka vistelsestipendium. Du får möjlighet att arbeta koncentrerat och inspireras av intryck och möten på platsen. I Halland är utgångspunkten för residenset Hallands Konstmuseum i Halmstad och i Västerbotten är det Ricklundgården i Saxnäs som är platsen. Parallellt med residensutbytet pågår även ett utbyte mellan regionerna som är konstpedagogiskt och handlar om hur identitet påverkas av natur och kultur.

Läs mer om det konstpedagogiska projektet i Halland
Läs mer om det konstpedagogiska projektet i Västerbotten

För dig som söker från Västerbotten
Vistelsestipendium till Halland och Hallands Konstmuseum 15-28 september 2023

Hallands Konstmuseum ligger vackert beläget intill Nissan, en av Hallands fyra åar, och Norre Katts park i centrala Halmstad. Museibyggnaden från 1933 ritades av arkitekten Ragnar Hjorth. Hösten 2019 återinvigdes museet efter en omfattande om- och tillbyggnad som bland annat innefattar konstnärliga gestaltningar, både utomhus och inomhus. Museet erbjuder utställningar, program och har en bred konst- och kulturhistorisk samling.

Läs mer om Hallands Konstmuseum 

Under vistelsen disponerar du den stora ateljén med högt i tak, där det vanligtvis pågår pedagogisk verksamhet. Här kan du arbeta dagtid, alla dagar i veckan. Du har även tillgång till museets bibliotek samt möjlighet att besöka samlingarna.