Kalvning i lagårn. ©bildlikt, Camilla Öjhammar

Markus Lindgren, ©bildlikt, Camilla Öjhammar

Den nyfödda kalven får åka skottkärra till sitt bås. ©bildlikt, Camilla Öjhammar

Tröskning vid skolan i Ragvaldsträsk. ©bildlikt, Camilla Öjhammar

Sädesfält

Generationsväxling i ladugården, bonden Markus gör nytta

21 april - 25 augusti 2013

Som liten drömde Markus om en egen gård. Nu är han bonde på heltid, en driven företagare med visioner, som inte räds de problem som kan uppstå. Följ Camilla Öjhammars dokumentation av första året på gården, det som från början var tänkt att bli ett reportage för en tidning men som blev både en utställning och en bok.

Utställningen Generationsväxling i ladugården, bonden Markus gör nytta pågår 21 april – 25 augusti i Tillfället, 1 tr. Skellefteå museum. För ytterligare info, ring receptionen Nordanå tel. 0910-73 55 10.

Vernissage söndag 21 april kl 13.00. Vi bjuder på hembakt sockerkaka och mjölk, välkomna!

I samband med utställningen erbjuder Skellefteå museum i samarbete med LRF och Vuxenskolan följande programaktiviteter i hörsalen på Nordanå:

21 april kl. 14.00: Mat från bygden - kräver unga bönder
Lotta Folkesson, LRF, berättar, Rolf Granstrand, moderator.

7 maj kl. 18.00: Generationsväxling på gården
Leif Södermark, LRF-konsult berättar och svarar på frågor.

25 augusti kl. 13.00: Närproducerat! Är det möjligt?
Vilka producenter finns i närområdet? Vi lyfter fram några exempel.

Tillbaka till toppen