Skolor & barn

Skytte med pil och båge, Forntidsdagar. Foto: Krister Hägglund.

Skytte med pil och båge, Forntidsdagar. Foto: Krister Hägglund.

Skellefteå museum har mycket att erbjuda skolor och barn.

Varje år visas ett antal tillfälliga utställningar med olika teman. Några är speciellt utformade för barn och ungdomar.Visningar och temalektioner erbjuds i utställningarna och i museets faktarum Forskarrum Nordanå. Exempelvis om man vill lära sig mer om släktforskning och lokalhistoria. Museipedagogen kan även ordna vandringar utomhus under höst och vår, exempelvis med utgångspunkt på Nordanå, genom Bonnstan och fram till Lejonströmsbron. Upplägget anpassas efter gruppens kunskapsnivå, önskemål och behov. Museipedagogen skräddarsyr visningar, workshops eller temaprogram för skolklasser eller barngrupper.

Är du lärare eller jobbar inom skolans värld, så är du givetvis välkommen att boka in ett eget besök för att få ett bättre underlag om du själv vill leda din grupp i utställningarna.

I sin helhet ger ett besök på Skellefteå museum en inblick i det som är vårt gemensamma kulturarv, hur människor har levt och verkat här i området genom tiderna.

Boka besök

Alla besök i grupp bör bokas i förväg, oavsett om du väljer att göra ett besök med eller utan guidning av museipedagogen. Detta för att undvika krockar med andra grupper eller arrangemang.

Om du vill besöka museet med din klass eller ha mer information, kontakta receptionen Nordanå.  Det går också bra att göra en bokningsförfrågan direkt. Ring tel.0910-73 55 10 eller maila till e-postadress: skellefteamuseum.visningar@skellefteamuseum.se.

Visningarna är gratis för förskolan, grundskolan, fritids och gymnasiet.
(Gäller vardagar med bokningsförfrågan i god tid innan besöket).

Evenemang för
skolor och barn:

Kontaktpersoner:

Maria Carlsson

Museipedagog
0910-73 72 11
maria.carlsson@skellefteamuseum.se