Foto: Lilla Hantverksbageriet. Rågbröd med fikon, motorsbröd, grova lingonbröd och danska rågbröd.

Foto: Lilla Hantverksbageriet. Rågbröd med fikon, motorsbröd, grova lingonbröd och danska rågbröd.

Vill du lära dig baka bröd?

21 mars, 28 mars, 18 april & 25 april 2015

Under våren har du möjlighet att gå endagskurser och prova på att baka nya bröd.

21 mars

Kom och baka Kmadj, ett bröd från Palestina

Handledare: Khaled Mohammad
Kurslokal: Kanalskolans hemkunskapslokal
Tid: Kl. 13–15
Pris: 50 kr (ingredienser ingår)
Max 8 deltagare
Anmälan skickas till mahmudabeauty@yahoo.com

28 mars

Kom och baka Samon hagare, ett bröd från Irak

Handledare: Jihan Ali Fares
Kurslokal: Kanalskolans hemkunskapslokal
Tid: Kl. 13–15
Pris: 50 kr (ingredienser ingår)
Max 8 deltagare
Anmälan skickas till mahmudabeauty@yahoo.com

18 april

Kom och baka Somalisla inzara, ett bröd från Somalia

Handledare: Faissa
Kurslokal: Kanalskolans hemkunskapslokal
Tid: Kl. 13–15
Pris: 50 kr (ingredienser ingår)
Max 8 deltagare
Anmälan skickas till mahmudabeauty@yahoo.com

25 april

Kom och baka i bagarstugan på Nordanå

Vi bakar halvtjockkaka (mjukkaka)
Handledare: Birgitta Ericsson
Tid: Kl. 8–12 samt 12.30–16.30
Pris: 50 kr (ingredienser ingår)
Max 4 deltagare per omgång
Anmälan skickas till siw.andersson@skellefteamuseum.se

Brödbakarkurserna är ett samarbete mellan Ibn Rushd Studieförbund och Skellefteå museum, och ges i samband med utställningen BRÖD.

Passa på att se någon av våra utställningar:

En stad blir till

Upplev Skellefteå stads framväxt genom fem kvinnors ögon. Kvinnor, ur olika samhällsklasser, som har haft del i stadens utveckling – inte minst genom att leva, arbeta och bo här.

Läs mer

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Läs mer

Tillbaka till toppen