Foto: Lilla Hantverksbageriet. Rågbröd med fikon, motorsbröd, grova lingonbröd och danska rågbröd.

Foto: Lilla Hantverksbageriet. Rågbröd med fikon, motorsbröd, grova lingonbröd och danska rågbröd.

Vill du lära dig baka bröd?

21 mars, 28 mars, 18 april & 25 april 2015

Under våren har du möjlighet att gå endagskurser och prova på att baka nya bröd.

21 mars

Kom och baka Kmadj, ett bröd från Palestina

Handledare: Khaled Mohammad
Kurslokal: Kanalskolans hemkunskapslokal
Tid: Kl. 13–15
Pris: 50 kr (ingredienser ingår)
Max 8 deltagare
Anmälan skickas till mahmudabeauty@yahoo.com

28 mars

Kom och baka Samon hagare, ett bröd från Irak

Handledare: Jihan Ali Fares
Kurslokal: Kanalskolans hemkunskapslokal
Tid: Kl. 13–15
Pris: 50 kr (ingredienser ingår)
Max 8 deltagare
Anmälan skickas till mahmudabeauty@yahoo.com

18 april

Kom och baka Somalisla inzara, ett bröd från Somalia

Handledare: Faissa
Kurslokal: Kanalskolans hemkunskapslokal
Tid: Kl. 13–15
Pris: 50 kr (ingredienser ingår)
Max 8 deltagare
Anmälan skickas till mahmudabeauty@yahoo.com

25 april

Kom och baka i bagarstugan på Nordanå

Vi bakar halvtjockkaka (mjukkaka)
Handledare: Birgitta Ericsson
Tid: Kl. 8–12 samt 12.30–16.30
Pris: 50 kr (ingredienser ingår)
Max 4 deltagare per omgång
Anmälan skickas till siw.andersson@skellefteamuseum.se

Brödbakarkurserna är ett samarbete mellan Ibn Rushd Studieförbund och Skellefteå museum, och ges i samband med utställningen BRÖD.

Passa på att se någon av våra utställningar:

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Läs mer

Tillbaka till toppen