Spela roll

Spela roll

16 februari - 4 maj

Är du intresserad av dataspel? Spelar du kanske själv, eller vill du veta mer om vad det egentligen handlar om?

Spela roll är utställningen där du möter den svenska historien från det första spelet till det allra senaste. Prova spelen och möt kulturerna och åsikterna kring dem.

Sedan hemdatorns intåg har dataspel till stor del varit den drivande kraften i datorns utveckling. Söker man efter dataspelshistoria på nätet hittar man en stor mängd information, men nästan uteslutande kring den amerikanska och den japanska utvecklingen.

Prova Sveriges första spel, och ett axplock från de första kommersiella utvecklarna.

I utställningen tittar närmare på både spelen och hårdvaran, spel som kulturell yttring, socialt och vetenskapligt fält och som miljardindustri. Prova Sveriges första spel, och ett axplock från de första kommersiella utvecklarna, prova på e-sport, gör ditt eget spel, sök spelindustrins rötter, kika in bakom de svenska spelbolagens kulisser, och mycket mer! Välkommen till Spela roll!Med denna utställning vill vi skriva in Sveriges kapitel i denna historia – Norden och framför allt Sverige har en lång och spännande historia inom utveckling av dataspel. Spelbranschen räknas nu som en av världens största underhållningsbranscher, en bransch där Sverige har en välrenommerad position.

Utställningen är producerad av IT-CEUM

it-ceum

Passa på att se någon av våra utställningar:

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Läs mer

Tillbaka till toppen