Foto: Miguel Munoz Rubilar

Foto: Miguel Munoz Rubilar

SMAL

Foto: Miguel Munoz Rubilar

Foto: Miguel Munoz Rubilar

Foto: Miguel Munoz Rubilar

Foto: Miguel Munoz Rubilar

SMAL – för skolor

Pågår 21 nov 2011 t o m 27 jan 2012

Om Snygghet, Makt, Ansvar och Lidande

SMAL är en utställning skapad av och för ungdomar om ett utseendefixerat samhälle, där jakten på evig ungdomlig skönhet ställer omöjliga krav. Kan en hårdrockare vara söt och en riktigt gammal man sexig? Får man vara den man är? Ta chansen - kom och diskutera med din klass!

Boka ett besök i utställningen SMAL på Skellefteå museum, Nordanå. Tillsammans kommer vi att fundera och diskutera kring de tankar och frågor som utställningen väcker. I fokus står dagens skönhetsideal och frågan hur dessa ideal kan ha ett sådant grepp om våra tankar.  I besöket ingår även en skapande del. Maria Carlsson, museipedagog på Skellefteå Museum, och Veronica Olofsson, konstpedagog på Museum Anna Norlander, håller i trådarna.

Målgrupp: åk 5-9. Tidsåtgång: 2 timmar.

Bokningar

Visningarna är kostnadsfria och bokningsförfrågningar görs enklast via e-post till skellefteamuseum.visningar@skellefteamuseum.se

FULLBOKAT! Tyvärr finns inte längre några tillgängliga datum.
Tillgängliga datum, 2011: 21-22, 24-25 och 28-29 november samt 1 och 6-9 december.
Tillgängliga datum, 2012: 16-18, 20, 23-25 och 27 januari.

Kontaktperson: Maria Carlsson, Skellefteå museum, tel. 0910-73 72 11.

 

Passa på att se någon av våra utställningar:

En stad blir till

Upplev Skellefteå stads framväxt genom fem kvinnors ögon. Kvinnor, ur olika samhällsklasser, som har haft del i stadens utveckling – inte minst genom att leva, arbeta och bo här.

Läs mer

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Läs mer

Tillbaka till toppen