Berättarfestivalen: Skellefteå museums program

22 april - 28 april

Norrlands_Akvavit041

Dagligen måndag-söndag kl. 12.00-12.15 i receptionen

Dagens dialekthistoria, Korta historier på dialekt med Ernst Westerlund. Kan även avlyssnas på hemsidan, klicka här!

Tisdag, onsdag och fredag i Kunskapskällan kl. 14.00

23 april Sibyllae prophetia – tryckt i Skellefteå med Stig-Henrik Viklund.
24 april Högädla Fru Ninas hvita brudskor med Birgitta Bjurman.
26 april Vad dolde sig i kuveret? En berättelse från 2:a världskriget med Jörgen Andersson.

För skolor

24 april Skrock/berättarfestival Sjungande dalen åk 4, Maria & Jörgen.

För allmänheten

23 april kl. 14.00-15.30 Rumpdrage, brunnsgubben och kusen. Dialektkafé med Asta och Birgitta i receptionen på Nordanå.
25 april under em Mormors skrin med Torkel Molin i Teaterlokalen.
25 april under em Trollkäringarnas årsmöte med Ulf Palmenfeldt i Teaterlokalen.
27 april kl. 12.30 Vittran, bärarn och rådeln – några väsen i Västerbotten. Med Ulf Palmenfeldt i receptionen på Nordanå.
28 april kl. 13.00 Från hjortronmyr till stadsträdgård med Pernilla, vandring i stadsparken. Samling i receptionen på Nordanå.

På bilden ser vi en scen ur Norrlands Akvavit från Berättarfestivalen 2011. Foto: Patrick Degerman.

Passa på att se någon av våra utställningar:

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Tillbaka till toppen