Foto: Krister Hägglund

Foto: Krister Hägglund

Illustration: Carola Fallgren

Illustration: Carola Fallgren

Nordanå söndagskryss

20 april, 27 april, 4 maj och 11 maj, kl. 10-16

Under fyra söndagar i vår kan du delta i Nordanås söndagskryss medan du njuter av vårvädret och promenerar runt Nordanåområdet. Svarar du på alla tio frågorna längs vägen har du möjlighet att vinna priser med anknytning till Nordanå. Så ta med grannar, familj och vänner på en utmaning: vem vet egentligen mest?

Turen går genom Skellefteås fina kulturarv via Bonnstan, runt Landsförsamlingens kyrka och tillbaka till Nordanå längs älvens norra sida. Start och målgång sker i receptionen på Nordanå. För de yngre deltagarna finns en egen kryssvariant. Slingan är anpassad för både äldre och yngre.

För att ha möjlighet att vinna priser måsta svar lämnas till receptionen före kl. 16 samma söndag som du deltagit. Vinnare meddelas per mejl eller telefon. Vinnare presenteras följande onsdag i Norran, i receptionen Nordanå samt på  www.skellefteamuseum.se/aktuellt/ och www.skelleftea.se/kultur. Priser hämtas av vinnare i receptionen Nordanå.

Datum:

20 april, 27 april, 4 maj och 11 maj, kl. 10-16.

Priser:

1. Två biljetter till sommarens berättarföreställning på Nordanå: Nordanå berättar – Gömda men inte glömda
2. Bok från bokbinderiet – Folkrörelsearkivet i Västerbotten
3. Tygpåse i berättarstil med te från Nordanå
4. Fikabiljett (kaffe/te och fikabröd) för två personer (välj mellan Lanthandeln eller Nordanå café)
5. Fikabiljett (kaffe/te och fikabröd) för två personer (välj mellan Lanthandeln eller Nordanå café)
6-10. MAN – Museum Anna Nordlander tygpåse

Arr. i samarbete mellan Folkrörelsearkivet i Västerbotten, Företagsarkivet i Westerbotten, Kultur Skellefteå, MAN, Skellefteå museum och Norran. Har du frågor är du välkommen att kontakta receptionen Nordanå, tel. 0910-73 55 10.

Varmt välkommen!

Passa på att se någon av våra utställningar:

En stad blir till

Upplev Skellefteå stads framväxt genom fem kvinnors ögon. Kvinnor, ur olika samhällsklasser, som har haft del i stadens utveckling – inte minst genom att leva, arbeta och bo här.

Läs mer

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Läs mer

Tillbaka till toppen