Foto Maja Åstrom Person, Vera Gustavsson 1928

Museet på väg: turen går till Bureå bibliotek

20–21 oktober 2015

Välkommen till Bureå bibliotek och ett fullspäckat program!

Tisdag 20 oktober kl. 10–13, 14–16

– Titta på lokala museiföremål, arkivmaterial och foton från våra arkiv, med tipsrunda för stora och små.
– Prova på släktforskning.
– Berättarcafe på trygghetsboendet Bureborg på temat Bureå förr. 13–15 Samtalsledare Asta Burvall, Skellefteå museum.
– Fälltäcken och mönster. Skapa egna mönster i papper med inspiration från museets magasin. Maria Carlsson, Skellefteå museum.

Onsdag 21 oktober kl. 10–13, 14–19

– Titta på lokala museiföremål, arkivmaterial och foton från våra arkiv, med tipsrunda för stora och små.
– Prova på släktforskning.
– Burebilder i arkiven. 14.30–15.15 Elisabet Wiklund, Folkrörelsearkivet i Västerbotten.
– Bokbinderi – exempel från bokbinderiet. 14.00–16.00 Greger Wiklund, Folkrörelsearkivet i Västerbotten visar hur en bok blir till.
– Genom kulturarvslinsen – bebyggelsen i Bureå. 18–18.45 Adam Justin Moll, Skellefteå museum.
– Fälltäcken och mönster. Skapa egna mönster i papper med inspiration från museets magasin. Maria Carlsson, Skellefteå museum.

program i samarbete mellan

Folkrörelsearkivet i Västerbotten

Företagsarkivet i Westerbotten

Bureå bibliotek

Skellefteå museum

Passa på att se någon av våra utställningar:

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Tillbaka till toppen