UT_Maja Forsberg_50X75-MF_00099

Foto: Maja Forsberg.

UT_Sundborg & Lindberg_50X75-SL 1921#1019_1X

Foto: Sundborg & Lindberg.

UT_Anette Boström_50X75--BODW 231_227_LAGERX

Foto: Anette Boström.

Kvinnor bakom kameran – för skolor

Erbjudandet gäller under perioden 4-21 oktober 2011.

”Kvinnor bakom kameran” är en tillfällig utställning skapad utifrån ett urval av fotografier tagna av kvinnliga fotografer. Bilderna kommer från Skellefteå museums samlingar och de flesta är från perioden 1870-1940, med motiv från Skellefteåbygden. Skellefteå museum erbjuder elever i åk 3-4 att tillsammans med museipedagogen besöka utställningen, där vi tittar på foton och undersöker vad de berättar för oss.

Vi gör nedslag i fotografiets historia, talar om några av personerna på bilderna samt om fotograferna bakom kameran. Under besöket ges eleverna utrymme till egna reflektioner och funderingar. Vi gör även en kortare berättarövning, där eleverna får jobba i grupp. Visningen tar ca 60 minuter.

Erbjudandet gäller under perioden 4-21 oktober 2011.

Boka besök

Alla besök bör bokas i förväg, oavsett om du väljer att göra ett besök med eller utan guidning av museipedagogen. Detta för att undvika krockar med andra grupper eller arrangemang.

Om du vill besöka museet med din klass eller ha mer information, kontakta receptionen Nordanå.  Det går också bra att göra en bokningsförfrågan direkt. Ring tel.0910-73 55 10 eller maila till e-postadress: skellefteamuseum.visningar@skellefteamuseum.se.

Visningarna är gratis för förskolan, grundskolan, fritids och gymnasiet.
(Gäller vardagar med bokningsförfrågan i god tid innan besöket.)

Passa på att se någon av våra utställningar:

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Läs mer

Tillbaka till toppen