Julgranar-SB 00108

Julgranar

2 december - 13 januari

Vi har alla våra minnen kring julgranar som passerat under ens liv. De som varit otroligt vackra i sig själva och tackat med att skjuta skott så där lagom under mellandagarna, så det blev rent jobbigt när de skulle ut ur bostaden. Eller granen som var så i avsaknad av grenar att faderskapet helt sonika borrade in ett antal extra så att ljusslingan kunde fördelas något så när jämnt runt om – med ett rassel av fallande barr så fort man råkade snudda vid skapelsen. Idag är det Walt Disneys granar vi ser i annonsbladen – så fyllda med pynt att inte ett enda grönt barr ska synas.

Hur dekorerar Du din gran? Kom och få tips och inspiration av åtta olika granar, dekorerade av män, kvinnor och avgångselever i estetlinjen Anderstorp

Granarna visas i Tillfället under perioden 2/12 - 13/1

 

Passa på att se någon av våra utställningar:

En stad blir till

Upplev Skellefteå stads framväxt genom fem kvinnors ögon. Kvinnor, ur olika samhällsklasser, som har haft del i stadens utveckling – inte minst genom att leva, arbeta och bo här.

Läs mer

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Läs mer

Tillbaka till toppen