I garderoben – en lååång teaterhistoria

8 juni–17 augusti 2014

Redan på 70-talet hade Riksteatern en Västerbottensensemble i Skellefteå. Sedan 1980 är Västerbottensteatern länsteater och mer än 200 föreställningar har producerats genom åren. Vissa lever kvar i minnet hos publiken och några är bortglömda. Nu vill Skellefteå museum lyfta fram en del av teaterns historia, den som göms i garderoben bland annat. I vår sommarutställning möter du teaterns historik, rekvisita från föreställningar, kostymer, kostymskisser och scenografimodeller.

Utställningen I garderoben – en lååång teaterhistoria visas 8 juni–17 augusti på plan 1, Skellefteå museum, Nordanå.

Välkommen till huvudbyggnaden på Nordanå!

Passa på att se någon av våra utställningar:

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Tillbaka till toppen