Föreläsningar i samband med GULP!

10 mars & 14 mars

I samband med utställningen GULP! hålls föreläsningar på ämnet. GULP! sätter fokus på vår mat, hur den tillverkas och konsumeras i dag och hur det var på  medeltiden. Missa inte dessa föreläsningar med intressanta frågeställningar kring vår mat!

10/3: Vad är det vi äter? Om matproduktion, gifter och föroreningar. Ann Berg, Studiefrämjandet, berättar. Söndagen den 10/3, kl. 13.00 i hörsalen på Nordanå.

14/3: Västerbottningars matvanor - ett 25-årigt hälsoperspektiv. Kurt Boman, professor Skellefteå lasarett, berättar. Torsdagen den 14/3, kl. 18.00 i hörsalen på Nordanå

 

Passa på att se någon av våra utställningar:

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Läs mer

Tillbaka till toppen