GULP

GULP2

GULP3

Föreläsningar i samband med GULP!

10 mars & 14 mars

I samband med utställningen GULP! hålls föreläsningar på ämnet. GULP! sätter fokus på vår mat, hur den tillverkas och konsumeras i dag och hur det var på  medeltiden. Missa inte dessa föreläsningar med intressanta frågeställningar kring vår mat!

10/3: Vad är det vi äter? Om matproduktion, gifter och föroreningar. Ann Berg, Studiefrämjandet, berättar. Söndagen den 10/3, kl. 13.00 i hörsalen på Nordanå.

14/3: Västerbottningars matvanor - ett 25-årigt hälsoperspektiv. Kurt Boman, professor Skellefteå lasarett, berättar. Torsdagen den 14/3, kl. 18.00 i hörsalen på Nordanå

 

Passa på att se någon av våra utställningar:

En stad blir till

Upplev Skellefteå stads framväxt genom fem kvinnors ögon. Kvinnor, ur olika samhällsklasser, som har haft del i stadens utveckling – inte minst genom att leva, arbeta och bo här.

Läs mer

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Läs mer

Tillbaka till toppen