Cykla i retro

3 juni 2018

 

Datum: 3 juni 2018
Plats: Start innergården Skellefteå museum, Nordanå
Medverkande guide: Enar Nordvik
Skellefteå museum bjuder in dig och dina vänner till en cykeltur genom historien. Den cykelhistoriska utställningen CYKLA stänger 1 augusti 2018 och vi vill ge dig chansen att delta med din tolkning av cykelns historia. Har du en cykel och en matchande klädsel? En gammcykel, en Cruiser, tweed eller neonfärgat? Vilken epok vill du gestalta?

Cykelturen tar några timmar, är cirka 12 km lång och du får lyssna till arkitekt Enar Nordvik som berättar mer om platserna vi passerar under turen. Ta gärna med egen picknick, vi stannar halvvägs. När vi kommer tillbaka till Nordanå kan du få en visning av utställningen CYKLA med Alf-Martin Fagertun och ”Cykel-Sture” Lundkvist.

Därefter finns det chans att mingla och ta del av underhållning i Hallen, Nordanå. Begränsat antal platser, anmäl dig till anna.lindfors@skellefteamuseum.se
senast 31 maj. Märk mejlet med CYKLA I RETRO.

Nordanå bar & café, i huvudbyggnaden Nordanå, serverar en START/MÅL-BUFFÈ för 100 kr under dagen. Välj själv om du vill starta med en lunch innan din färd eller avsluta med middag.

Tidplan (cirkatider)
13.00 Registrering och fotografering
13.45 Start från innergården Skellefteå museum, Nordanå
14.15 Picknick
15.30 Retur Nordanå
16.00 Visning av utställningen CYKLA
18.00 Mingel, prisutdelning för bästa cykel/klädsel och underhållning i Hallen, Nordanå. Möjlighet att köpa START/MÅL-BUFFÈ för 100 kr från Nordanå bar & café.

 

Arr. Skellefteå museum
Det kostar inget att delta på cykelturen, visningen
av utställningen eller ta del av underhållningen. Mat kan köpas på Nordanå bar & café, välkommen!

 

 

 

Passa på att se någon av våra utställningar:

Stackgrönnans båtmuseum

Gör ett besök på Stackgrönnans båtmuseum i sommar som bjuder på en unik samling båtmotorer och båtar!

Läs mer

Amerikabreven

Har du hunnit besöka Titanic på Eddahallen? I samband med denna amerikafeber presenteras en mindre utställning här på Nordanå; Amerikabreven. Välkommen förbi!

Läs mer

Föremålen – berättar de din historia?

Vad berättar föremålen? Varför finns det samlingar på museum? Finn svaren i utställningen Föremålen!

Läs mer

Innerlig – porträtt av Maja Åström

Med en känsla för komposition och blickens betydelse har Maja Åström med sin kamera fångat människor från olika samhällsklasser och åldrar, bilder genomsyrade av intimitet och uppriktighet.

Läs mer

K-märkt – en utställning om särskilt värdefulla hus

Skellefteå utvecklas och förändras. Nya byggnader samsas med historiska i stadsbilden. I denna utställning möter du ett axplock av hus som bland annat presenterar olika stilepoker.

Läs mer

Cykla

Välkommen till en utställning om cykelns historia, tekniska utveckling och hur cyklandet kan påverka oss och miljön.

Läs mer

Forntiden

Möt inlandsisen, isavsmältningen, landhöjningen, världens äldsta älgskelett och det forntida skafferiet. Allt på ett och samma ställe!

Läs mer

Tillbaka till toppen