Skellefteå Museum AB söker kulturmiljöantikvarie

21 februari 2017

Skellefteå museum har ett regionalt ansvar för kulturmiljövård och museal verksamhet inom i huvudsak norra Västerbotten. Skellefteå, Norsjö och Malå kommuner. Museet har länsansvar för teknik- och industrihistoria efter år 1900.

Vi söker en kulturmiljöantikvarie som tillsammans med oss kan bevara, utveckla, levandegöra och tillgängliggöra kulturarvet. Avdelningen för kulturmiljövård arbetar med rådgivning och expertmedverkan i frågor om kulturhistorisk bebyggelse, fornlämningar och andra kulturmiljöer.

Arbetsuppgifter
Du kommer att självständigt handlägga och utföra arkeologiska utredningar och andra inventeringar. I arbetet ingår fältarbete såväl som yttranden, rapporter och rådgivning till allmänhet, kommuner, länsstyrelse och företag. Andra exempel på arbetsuppgifter är utmärkning av fornlämningar, rådgivning i kulturturistiska sammanhang, industrihistoriska dokumentationer, deltagande i kommunala och andra samrådsgrupper etc.

Vi söker dig med bred kulturmiljökompetens och examen med arkeologi som huvudämne. Då arbetet delvis bedrivs i projektform är tidigare erfarenhet av projektarbete och projektledning meriterande. Arbetets karaktär förutsätter samarbete, därför kommer stor vikt att fästas vid personlig lämplighet. Som person bör du ha en god förmåga att arbeta mot en deadline och budget, vara omdömesgill och analytisk. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är av stor betydelse.

Körkort är ett krav.

Varaktighet, arbetstid
Tillsvidareanställning, heltid. Provanställning kan komma i fråga. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Månadslön

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är 2017-03-15. Skicka din ansökan till post@skellefteamuseum.se.
Vi behandlar ansökningar löpande under ansökningstiden.

Kontakt:
Lage Johansson, antikvarie lage.johansson@skellefteamuseum.se 0910-73 55 19
Fackliga företrädare

Pernilla Lindström, DIK pernilla.lindstrom@skellefteamuseum.se 0910- 73 55 14

Roland Johansson, Vision roland.johansson@skellefteamuseum.se 0910-73 55 25

Telefonförsäljare undanbedes, vänligen respektera detta!