Nu är årets berättarvandringar här

13 juni 2016

För tredje året i rad kan Skellefteå erbjuda en ny berättarvandring varje söndag hela sommaren. Detta tack vare ett samarbete mellan kommunen, Skellefteå museum, Visit Skellefteå, Skelleftebygdens berättarförening och ett antal eldsjälar.

– Vi kallar det berättarvandringar, säger Rose-Marie Lindfors från berättarföreningen. Stadsvandring känns lite futtigt när vi är så mycket mer än staden, och dessutom har vi ett starkare fokus på berättelsen.

Årets utbud sträcker sig från familjevandringar på Nordanå till avrättningsvandringar på Bureheden. Det blir också midsommarnattsmagi, fartygsvrak, ödesdigra investeringar, barfotaskomakare och rövare.

– Dessutom blir det en cykelvandring över och under 18 broar, säger Enar Nordvik på Skellefteå kommun. Han erkänner att det stör honom lite att han inte kunnat räkna ut vilka.

Den första vandringen sker 26 juni. Hela sommarens utbud finns beskrivet på berattarnasstad.se och biljetter finns att köpa på turistbyrån, Nordanå och ticnet.se

Kontakt
Rose-Marie Lindfors, Skelleftebygdens berättarförening
070-649 44 39

Enar Nordvik, arkitekt
070-673 17 71